Chleb z lnu chleb z mąki lnianej

lut 4, 2023 | Wiara od kuchni

Chleb z mąki lnianej (bezglutenowy, odpowiedni dla diety KETO)

Składniki:

  • 165 g mąki lnianej
  • 30 g łusek babki jajowatej
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 3 jajka
  • 250 ml ciepłej wody
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli

Przepis:

Zmieszać produkty sypkie. W osobnym naczyniu zmieszać jajka z wodą. Wszystko połączyć. Zostawić ciasto na parę minut. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez godzinę w 180 stopniach (piekarnik góra-dół).

Warto sprawdzić, czy jest dobrze wypieczone – czasem trzeba piec jeszcze przez ok. 15-20 minut. Przechowywać w lodówce.

Syrop z czarnego BZU

Syrop z czarnego BZU

Zapraszamy na przepis jak zrobić Syrop z kwiatów czarnego bzu - to część pierwsza  oraz część druga - dodajemy sok z cytryny i pasteryzujemy w piekarniku.Zbliżają się upały warto zadbać o ilość przyjmowanych płynów. dobrze jeśli są one zdrowe, czyli mają odpowiedni...

Czarna soczewica po indyjsku

Czarna soczewica po indyjsku

Super jesienne danie. Ks. Marek Studenski zaprasza na wspólne gotowanie takiej troszkę biblijnej potrawy - mianowicie: Czarna soczewica po indyjsku - danie dla 6 osób w cenie około 35 zł. Serię można by również nazwać Wiara od kuchni czy Biblia od kuchni :)Składniki:...

Placki z kapusty

Placki z kapusty

Przygotowując smaczne placki z kapusty, rozmawiamy o tym, jak w sposób wartościowy spędzać czas z rodziną. Warunkiem skutecznego wychowania jest czas, jaki mamy dla siebie w rodzinie. Sercem wielu mieszkań i domów jest kuchnia. Tam koncentruje się życie domowników....